Prijava na edukativne radionice za srednjoškolce/ke

MLADI I SMANJENJE RIZIKA OD KATASTROFA.png

**"Želiš da budeš od koristi?

I to u kriznim situacijama?

Želiš da pomogneš drugima i utičeš na druge da se aktiviraju?

Da na pravilan način brzo reaguješ u vanrednim situacijama?

Onda si na pravom mestu!"

Pozivamo mlade iz Zaječara i okoline i Novog Sada i okoline da se prijave na besplatne ZOOM radionice i praktične vežbe o smanjenju rizika od katastrofa! Prijava se vrši putem sledeća dva linka:

PRIJAVNI FORMULAR ZA MLADE IZ ZAJEČARA I OKOLINE

PRIJAVNI FORMULARA ZA MLADE IZ NOVOG SADA I OKOLINE

Timočki Omladinski Centar iz Zaječara i UMNI iz Novog Sada organizuju besplatne edukativne radionice za srednjoškolce/ke na temu "Smanjenje rizika od katastrofa" - s osvrtom na ekologiju, pitanja zdravstvene zaštite i rodne ravnopravnosti.

"Kroz 3 dana daćemo ti odgovore na pitanja šta je vanredna situacija, a šta je vanredno stanje, koje su vrste katastrofa, kako i na koji način uključiti mlade u prevenciju i reagovanje u vanrednim situacijama, šta je volontiranje i volonterski menadžment, ko je zadužen za sigurnost i bezbednost volontera, ali i koliko je bitna psiho-socijalna podrška u toku i nakon vanredne situacije.

Edukativne radionice održaće se putem digitalne platforme ZOOM, a predavači/ce Timočkog Omladinskog Centra i UMNI su pripremili kvalitetan sadržaj i sve bitne informacije vezane za krizne situacije.

Nakon teorije te očekuje i praktični deo sa fokusom na civilnu zaštitu, gde ćeš sa svojim vršnjacima proći kroz vežbe prve pomoći, gašenja požara, ali i vežbe evakuacije" - najavljuju predavačice TOC-a i UMNI-ja.

Radionice realizuju Timočki Omladinski Centar i UMNI u partnerstvu sa udruženjem Fenomena, a u okviru projekta "Jačanje stručnosti i učešća OCD i mladih u smanjenju rizika od katastrofa u Srbiji", u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji "Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Republici Srbiji", koji finansijski podržava Vlada Švedske.

Previous
Previous

Nasilje nad ženama: Rad institucija u doba korone

Next
Next

Podrška Mileni Radulović i svim žrtvama nasilja!